top of page

Nederlands

Europe at Work is een educatief pakket in drie delen. Deel 1 introduceert het wetgevingsproces van de EU. Deel 2 laat studenten het proces ervaren via een simulatiespel. Deel 3 is voor reflectie in de klas.

Leraarvoorbereiding

De rol van docenten staat beschreven in de docentenhandleiding. Bij het spelen van het spel moet één spelmeester worden gekozen uit de leraren. De taak van de spelmeister wordt beschreven in de handleiding vand de spelmeister.

Deel 1 – voor de spel

Doorloop het wetgevingsproces van de EU met Informatieblad 1. Gebruik wetgeving over het vrije verkeer van werknemers als casus met Informatieblad 2.

Deel 2 – Europe at Work

In Europe at Work moeten de studenten onderhandelen over een richtlijn. De EU-Commissie, lidstaten, parlement, bijzondere belangen en de media worstelen allemaal met nieuwe regels over het vrije verkeer van werknemers. Alle studenten krijgen een rol en worden ondersteund door het platform. Dit heb je nodig:

  • 70-250 studenten

  • 5 uur

  • Computers of tablets voor iedereen

  • 1 leraar per deelnemende klas

Deel 3 – na het spel

Doorloop de ervaringen van de leerlingen uit Europe at Work en relativeer ze met de bijbehorende materialen. Focus op de onderhandelingsstroom, het samenspel tussen actoren of de maatschappelijke conflicten die ze uiten.

Deel 1
Deel 2
Deel 3
bottom of page